SHARE:
 • twitter
 • linkedin
 • facebook
sluiten openen
 • IMPULS
  IMPULS -

  In ontwikkeling

 • IMPULS
  IMPULS -

  In ontwikkeling

 • IMPULS
  IMPULS -

  In ontwikkeling

 • IMPULS
  IMPULS -

  In ontwikkeling

 • IMPULS
  IMPULS -

  In ontwikkeling

IMPULS

Nu de ‘Noord-Zuid lijn’ een feit is wil de gemeente Amsterdam een droge en directe verbinding tussen trein en metro. Om deze toekomstige verbinding te visualiseren is het bouwterrein omkleed met een patroon van driehoeken. Deze driehoeken zijn geïnspireerd op het plafond van de metro-verdeelhal. Doordat het bouwterrein is voorzien van driehoeken lijkt het metroplafond door de vloer van de hal omhoog te komen. Bovendien pulseert het object, als metafoor voor de levendigheid die zich onder de vloer afspeelt. Dit geeft de Cuypershal een bijzondere impuls in deze tijdelijke situatie.
Om het ontwerp van studio nvb en Buro Beleving zo goed mogelijk tot uiting te laten komen heeft Tentech een 3D-model ontwikkeld en geëngineerd. Hierbij is een compositie van veelhoek-patronen gearrangeerd die als ‘lage lijnen’ van de driehoeken fungeerde. Het stretchdoek wordt door ribben – de ‘hoge lijnen’ – naar een middelpunt in een veelhoek uitgeduwd.

foto’s: Roos Alderhoff

Specificaties

Klant:
NS Stations
Opdrachtgever:
NS Stations
Architect:
studionvb & Buro Beleving
Jaartal:
2019
Geleverde diensten:
statische analyse, 3D-modellering, engineering membraan, engineering staal- en houtconstructie.
Materialen:
Oppervlak:
200

Festivals en evenementen projecten

Van dance event, productlancering, Floriade tot Volvo Ocean race, de door Tentech ontworpen demontabele paviljoens, tenten en tijdelijke overkappingen kom je tegen op evenementen over de hele wereld. Wij streven naar een geïntegreerd ontwerp van de constructieve en bouwkundige elementen, waarbij het demontabele karakter hand in hand gaat met esthetische kwaliteit.

Assistentie wereldwijd

Reizende constructies moeten onder verschillende condities veilig te gebruiken zijn. Wij zorgen ervoor dat onze opdrachtgever de demontabele tenten en paviljoens waar ook ter wereld kan bouwen. Daarvoor zetten wij onze kennis van internationale normeringen in en begeleiden wij desgewenst opdrachtgevers in hun contacten met de lokale autoriteiten.

Modulaire bouwsystemen

De constructieve onderbouwing en de juiste, veilige bouwwijze van demontabele constructies leggen wij vast in een Bouw- of Tentboek. We streven altijd naar een veiligheidsniveau op basis van de aangehouden normering, maar formuleren ook gebruiksbeperkingen als constructies niet blijken te voldoen. Ook brengen we in kaart welke veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden.

TÜV-keuring

Tentech heeft goede contacten met meerdere TÜV-instanties in Duitsland. Het adviseren en begeleiden van opdrachtgevers bij het doorlopen van het keuringstraject maakt ook deel uit van onze dienstverlening.

Tentboeken

Voor de Nederlandse markt legt Tentech zich toe op het vervaardigen van tentboeken, ook wel bouwboek of Baubuch genoemd. Het Tentboek bevat alle informatie over een tentconstructie die voor gemeentelijke instanties noodzakelijk is om een vergunning te kunnen verlenen en om het veiligheidsplan mee in te vullen. Het Tentboek sluit aan bij de huidig geldende Eurocodes en kan een brug slaan tussen bestaande (verlopen) Duitse, Engelse of Franse tentboeken en de wens van de Nederlandse gemeentelijke instanties.

^