• linkedin
 • instagram
Home - Festivals en evenementen - MADONNA STAGE
sluiten openen
 • MADONNA STAGE
  MADONNA STAGE -

  2012 TOUR

 • MADONNA STAGE
  MADONNA STAGE -

  2012 TOUR

 • MADONNA STAGE
  MADONNA STAGE -

  2012 TOUR

 • MADONNA STAGE
  MADONNA STAGE -

  2012 TOUR

MADONNA STAGE

Voor de MDNA world tour van Madonna, ontwikkelde StageCo een indrukwekkend podium met als grote vernieuwing de vrije zichtlijnen rondom de artiest. Het grote dak overkapt het gehele podium, maar laat de hoeken van het podium vrij. Ondanks dat er weinig kolommen onder het dak staan kan het plafond 60 ton aan visuele apparatuur dragen. Tentech ontwikkelde de opgeblazen kussens in het dak.
Door opgeblazen kussens toe te passen is een plat dak gerealiseerd waarbij de windlast tot een minimum is gehouden. De kussens hebben bovendien het voordeel dat de krachten in de constructie lager zijn en dat regen wordt afgevoerd.

Specificaties

Klant:
StageCo Staging Group
Opdrachtgever:
Veldeman Structure Solutions
Architect:
Stufish
Jaartal:
2012
Geleverde diensten:
static analysis, dimensioning, patterning
Materialen:
PES-PVC
Oppervlak:
1000m2

Festivals en evenementen projecten

Van dance event, productlancering, Floriade tot Volvo Ocean race, de door Tentech ontworpen demontabele paviljoens, tenten en tijdelijke overkappingen kom je tegen op evenementen over de hele wereld. Wij streven naar een geïntegreerd ontwerp van de constructieve en bouwkundige elementen, waarbij het demontabele karakter hand in hand gaat met esthetische kwaliteit.

Assistentie wereldwijd

Reizende constructies moeten onder verschillende condities veilig te gebruiken zijn. Wij zorgen ervoor dat onze opdrachtgever de demontabele tenten en paviljoens waar ook ter wereld kan bouwen. Daarvoor zetten wij onze kennis van internationale normeringen in en begeleiden wij desgewenst opdrachtgevers in hun contacten met de lokale autoriteiten.

Modulaire bouwsystemen

De constructieve onderbouwing en de juiste, veilige bouwwijze van demontabele constructies leggen wij vast in een Bouw- of Tentboek. We streven altijd naar een veiligheidsniveau op basis van de aangehouden normering, maar formuleren ook gebruiksbeperkingen als constructies niet blijken te voldoen. Ook brengen we in kaart welke veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden.

TÜV-keuring

Tentech heeft goede contacten met meerdere TÜV-instanties in Duitsland. Het adviseren en begeleiden van opdrachtgevers bij het doorlopen van het keuringstraject maakt ook deel uit van onze dienstverlening.

Tentboeken

Voor de Nederlandse markt legt Tentech zich toe op het vervaardigen van tentboeken, ook wel bouwboek of Baubuch genoemd. Het Tentboek bevat alle informatie over een tentconstructie die voor gemeentelijke instanties noodzakelijk is om een vergunning te kunnen verlenen en om het veiligheidsplan mee in te vullen. Het Tentboek sluit aan bij de huidig geldende Eurocodes en kan een brug slaan tussen bestaande (verlopen) Duitse, Engelse of Franse tentboeken en de wens van de Nederlandse gemeentelijke instanties.

^