Home - Tentverkoop door Tentech: van schets tot realisatie

Tentverkoop door Tentech: van schets tot realisatie

Tentech is een innovatief ontwerp- en adviesbureau op het gebied van lichtgewicht bouwen. De focus van onze architecten en ingenieurs is gericht op textiele constructies, tijdelijke bouwwerken, complexe geometrieën, tentverkoop en de toepassing van bijzondere materialen.

Proces van schets tot realisatie

Het is belangrijk om te weten dat Tentech geen tenten verkoopt, maar gespecialiseerd is in het doorlopen van het proces van schets tot realisatie. Tentech heeft nauwe contacten met bedrijven die gespecialiseerd zijn in de productie van de daadwerkelijke tent. De specialisten van Tentech werken aan de stappen in het proces voor de productie. Hierbij kun je denken aan de (technische) uitwerking van het idee voor de tent.

Tentverkoop voor festivals

Van dance event, productlancering, Floriade tot Volvo Ocean race, de door Tentech ontworpen tenten kom je tegen op de meest uiteenlopende festivals en evenementen. Bij het proces van schets tot realisatie zorgt Tentech ervoor dat de opdrachtgever de spantent overal ter wereld kan gebruiken. Het ontbreekt Tentech dan ook niet aan kennis van internationale normeringen. De constructieve onderbouwing en de juiste, veilige bouwwijze van constructies legt Tentech vast in een tentboek. Het Tentboek bevat alle informatie over de constructie van een festivaltent die voor de overheid noodzakelijk is om een vergunning te kunnen verlenen. Tentech heeft al verschillende mooie opdrachtgevers op haar naam staan. Van Ham tenten is één van de eerste klanten waarvoor Tentech de constructieve onderbouwing en tentboeken heeft verzorgd. Van Ham loopt daarmee voorop in de verkoop van veilige tenten.

Een stretchtent voor elke situatie

Een stretchtent is een overkapping met het vermogen om diverse vormen aan te nemen. De tent is modulair opbouwbaar en kan in vrijwel iedere situatie geplaatst worden. Een flextent wordt in uiteenlopende formaten en vormen geleverd en daarom is deze tentverkoop geschikt in verschillende situaties.

Doorwerktent als tijdelijke overkapping

Een doorwerktent is een tentconstructie die als tijdelijke overkapping wordt gebruikt bij bijvoorbeeld bouwprojecten aan wegen, bruggen of andere constructies. Bij het gebruik van deze tent, gehuurd of gekocht, speelt de negatieve invloed die het weer kan hebben op de planning van projecten geen rol meer. Tentech heeft al een aantal spraakmakende projecten mogen doen op het gebied van doorwerktenten, waaronder die op de Galecopperbrug.

Contact met Tentech

Wil je graag het proces van aankoop van een tent met ons bespreken? Dat kan! Tentech is bereikbaar via de mail: office@tentech.nl of telefonisch op: +31 30 252 18 69. Ons kantoor is gevestigd in Utrecht en wij zijn bereikbaar op alle werkdagen.

Tentech heeft door haar jarenlange ervaring uitstekende contacten met andere partijen met de verkoop en verhuur van tenten als expertise. Denk hierbij aan gerenommeerde partijen als Kontent Structures (voorheen Tentverkoop) zij zijn specialist op het gebied van aluhallen.