• linkedin
 • instagram
Home - Festivals en evenementen - PODIUM MOZAÏEK
sluiten openen
 • PODIUM MOZAÏEK
  PODIUM MOZAÏEK -

  Eenvoudig op te bouwen podiumoverkapping

 • PODIUM MOZAÏEK
  PODIUM MOZAÏEK -

  Eenvoudig op te bouwen podiumoverkapping

 • PODIUM MOZAÏEK
  PODIUM MOZAÏEK -

  Eenvoudig op te bouwen podiumoverkapping

 • PODIUM MOZAÏEK
  PODIUM MOZAÏEK -

  Eenvoudig op te bouwen podiumoverkapping

PODIUM MOZAÏEK

Podium Mozaïek is een internationaal muziekpodium in Amsterdam West. Samen met de gemeente was er de wens om een demontabele podiumoverkapping te realiseren in het Erasmuspark. Randvoorwaarde voor het ontwerp was dat de overkapping eenvoudig en door 2 personen opgebouwd en neergehaald kan worden en in kleine elementen opgeslagen kan worden in een nabijgelegen ruimte.

Specificaties

Klant:
Podium Mozaïek & Gemeente Amsterdam
Opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam, stadsdeel West
Architect:
-
Jaartal:
2014
Geleverde diensten:
architectonisch ontwerp, verzorging van de hoofd- en detailberekeningen, detailontwikkeling, 3D-modellering, snijpatroongeneratie, doekdetaillering, opstellen montagehandleiding, aannemersselectie, bouwbegeleiding
Materialen:
Ferrari Precontraint 502, gegalvaniseerd staal
Oppervlak:
93m2

Festivals en evenementen projecten

Van dance event, productlancering, Floriade tot Volvo Ocean race, de door Tentech ontworpen demontabele paviljoens, tenten en tijdelijke overkappingen kom je tegen op evenementen over de hele wereld. Wij streven naar een geïntegreerd ontwerp van de constructieve en bouwkundige elementen, waarbij het demontabele karakter hand in hand gaat met esthetische kwaliteit.

Assistentie wereldwijd

Reizende constructies moeten onder verschillende condities veilig te gebruiken zijn. Wij zorgen ervoor dat onze opdrachtgever de demontabele tenten en paviljoens waar ook ter wereld kan bouwen. Daarvoor zetten wij onze kennis van internationale normeringen in en begeleiden wij desgewenst opdrachtgevers in hun contacten met de lokale autoriteiten.

Modulaire bouwsystemen

De constructieve onderbouwing en de juiste, veilige bouwwijze van demontabele constructies leggen wij vast in een Bouw- of Tentboek. We streven altijd naar een veiligheidsniveau op basis van de aangehouden normering, maar formuleren ook gebruiksbeperkingen als constructies niet blijken te voldoen. Ook brengen we in kaart welke veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden.

TÜV-keuring

Tentech heeft goede contacten met meerdere TÜV-instanties in Duitsland. Het adviseren en begeleiden van opdrachtgevers bij het doorlopen van het keuringstraject maakt ook deel uit van onze dienstverlening.

Tentboeken

Voor de Nederlandse markt legt Tentech zich toe op het vervaardigen van tentboeken, ook wel bouwboek of Baubuch genoemd. Het Tentboek bevat alle informatie over een tentconstructie die voor gemeentelijke instanties noodzakelijk is om een vergunning te kunnen verlenen en om het veiligheidsplan mee in te vullen. Het Tentboek sluit aan bij de huidig geldende Eurocodes en kan een brug slaan tussen bestaande (verlopen) Duitse, Engelse of Franse tentboeken en de wens van de Nederlandse gemeentelijke instanties.

^