Het eerste gebouw in Nederland dat volledig uit tentdoek is opgebouwd. Voor de Andreas, Petrus en Paulusparochie in Maassluis maakte architect Mari Baauw een compositie van in en over elkaar stekende schalen. Om dit complexe bouwwerk te kunnen realiseren bleek een dubbellaags, geïsoleerd membraansysteem een haalbaar alternatief.
Elke schaal van het kerkgebouw is opgebouwd uit een staalconstructie, samengesteld uit gebogen liggers, die aan weerszijden is ingepakt met doek. Het binnen-membraan is daarbij geïsoleerd en wordt beschermd door een wind- en regenkerend buitenmembraan. Zowel het binnen- als buitenmembraan wordt vanuit de randen voorgespannen. Doekkabels en buizen brengen de membranen in de gewenste vorm.
De membraanschalen worden doorsneden door gevels, die uit geëxtrudeerde kunststofpanelen zijn opgebouwd. De waterdichting tussen schalen en gevels is gerealiseerd door een elastische membraanverbinding. Deze gevelaansluitingen zijn opgebouwd uit een buitenmembraan, een isolatiepakket en een binnenmembraan. Dit drielaags systeem kan tot +/- 150 mm vervormen om onderlinge bewegingen van de hoofdmembranen mogelijk te maken.
In de engineering is speciaal voor dit project ontwikkelde software toegepast om van bepaalde doekdelen snijpatronen te kunnen genereren. In totaal zijn ongeveer 1100 snijpatronen gebruikt om de schalen te kunnen realiseren.