Home - Een festivaltent ontworpen door Tentech

Een festivaltent ontworpen door Tentech

Tentech ontwerpt tijdelijke of demontabele constructies voor ondermeer festivals en evenementen. De paviljoens, overkappingen en festivaltenten die ontworpen worden door Tentech, reizen de hele wereld over. Tijdens het advies- en ontwerpproces van een festivaltent staan creativiteit en de veiligheid van de constructie centraal.

Een festivaltent voor elk evenement

Van dance event, productlancering, Floriade tot Volvo Ocean race, de door Tentech ontworpen tijdelijke of demontabele paviljoens, tenten en overkappingen kom je tegen op de meest uiteenlopende festivals en evenementen van over de hele wereld. De in veel gevallen reizende constructies dienen onder verschillende condities veilig te gebruiken te zijn en daarmee staat veiligheid van de constructies centraal in het ontwerpproces. Een vlotte op- en afbouw is daarnaast van groot belang. Bij het proces van schets tot realisatie zorgt Tentech ervoor dat de opdrachtgever de spantent waar ook ter wereld kan gebruiken. Het ontbreekt Tentech dan ook niet aan kennis van internationale normeringen.

Overkappingen en tentdoeken worden vaak gemaakt van zeil. Tentech ontwerpt de constructie voor de overkapping of de tent en bespreekt deze met de zeilmakerij. Vervolgens gaat men aan de slag met de technische uitvoering van het project. Tentech heeft al verschillende ontwerpen gemaakt voor onder andere Tomorrowland en Lowlands.

Een veilige spantent

De constructieve onderbouwing en de juiste, veilige bouwwijze van constructies legt Tentech vast in een bouw- of tentboek. Tentech streeft naar een veiligheidsniveau op basis van de aangehouden normering. Tevens formuleert de organisatie gebruiksbeperkingen als tentconstructies niet (volledig) blijken te voldoen. Tentech brengt in kaart welke veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden voor een zo gezellig en veilig mogelijk festival. Voor de Nederlandse markt vervaardigt Tentech tentboeken. Het Tentboek bevat alle informatie over de constructie van een festivaltent die voor de overheid noodzakelijk is om een vergunning te kunnen verlenen.

De projecten van Tentech

Tentech heeft al vele, mooie projecten op haar naam staan. ‘De Parel van Tomorrowland’, ‘Hors catégorie!’, ‘Mooiste festivalpodium ter wereld’. De pers was in extase over het nieuwe Rose Garden podium op Tomorrowland, mede-ontworpen en gerealiseerd door Tentech. Van Ham tenten en Podia is één van de eerste klanten waarvoor Tentech de constructieve onderbouwing en tentboeken heeft verzorgd. Van Ham loopt daarmee voorop in het veilig ontwerpen en bouwen van een festivaltent. Voor de MDNA world tour van Madonna ontwikkelde Tentech de opgeblazen kussens in het dak. Door deze aanpak ontstond er zo min mogelijk hinder van wind. Bovendien wordt de regen door de kussens afgevoerd. De expertise van Tentech op het gebied van overkappingen en spantenten is ruimschoots aanwezig.

 

Contact

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Tentech biedt bij de realisatie van jouw spantent? Neem dan contact met ons op. Het hoofdkantoor van Tentech bevindt zich in Utrecht. Je kunt contact opnemen met de organisatie door een mail te sturen naar: office@tentech.nl. Tentech staat je uiteraard ook telefonisch te woord, je bereikt ons op: +31 30 252 18 69.