Home - Domes voor festivals en evenementen

Domes voor festivals en evenementen

Domes Europe is de specialist op het gebied van geometrische domes. Geïntegreerde vloeren, het koppelen van domes en zelfs een half open dome behoort tot de mogelijkheden. Domes Europe werkt nauw samen met Tentech voor de constructieve onderbouwing van hun producten. Gezamenlijk worden de ontwikkelingen vormgegeven en wordt de technische haalbaarheid gewaarborgd. Hierbij verzorgt Tentech de benodigde technische uitwerking. Ook assisteert Tentech bij het verkrijgen van de benodigde documenten voor het gebruik van domes in landen over de hele wereld.

Projecten van Tentech

Van dance event, productlancering, Floriade tot Volvo Ocean race, de door Tentech ontworpen demontabele paviljoens, tenten en tijdelijke overkappingen kom je tegen op evenementen over de hele wereld. Tentech streeft naar een geïntegreerd ontwerp van de constructieve en bouwkundige elementen. Hierbij gaat het demontabele karakter hand in hand met esthetische kwaliteit. Reizende constructies dienen onder verschillende condities veilig in gebruik te zijn. Tentech zorgt ervoor dat de opdrachtgever de demontabele tenten en paviljoens overal ter wereld kan bouwen. Daarvoor zetten wij onze kennis van internationale normeringen in. Ook begeleiden wij opdrachtgevers in hun contacten met de lokale autoriteiten.

Een dome door Tentech

Het hoofdkantoor van Tentech bevindt zich in Utrecht. Op het zuiderlijk halfrond heeft Tentech een representatie in Kaapstad, Zuid-Afrika. Tentench is expert in het realiseren van innovatieve lichtgewicht constructies. Tentech biedt meerdere disciplines waardoor wij van schets tot realisatie betrokkenheid kunnen tonen bij de realisatie van ondermeer lichtgewicht overkappingen. De focus van de architecten en ingenieurs is gericht op textiele constructies, tijdelijke bouwwerken, complexe geometrieën en de toepassing van bijzondere materialen. Bij de projecten worden innovatieve bouwmaterialen gebruikt. Denk hierbij aan karton, (printbaar) kunststof en bamboe. De kennis en ervaring die we met membraanconstructies hebben opgedaan, passen we bijvoorbeeld ook toe in industriële processen en productinnovaties. Tentech is wereldwijd actief. Zo beschikken we over uitgebreide kennis van (inter)nationale wet- en regelgeving op het gebied van permanente en tijdelijke constructies. Het Tentech team bestaat uit architecten, constructeurs , bouwtechnisch, industrieel ontwerpers en CAD engineers.

Neem voor vragen over het ontwerpen of realiseren van domes contact op met Tentech. Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 30 252 18 69 en uiteraard ook per e-mail: office@tentech.nl.