Home - Een container setup door Tentech

Een container setup door Tentech

Wat is een container setup?

Onder container setup verstaat men een (tijdelijke) constructie voor containers, een soort paviljoen. Tentech houdt zich bezig met het uitvoeren van controle berekeningen en het opstellen van een bouwboek ten behoeve van verschillende container setups. Dit doen wij voor verschillende grote evenementen over de hele wereld. Denk hierbij aan het Puma Pavilion tijdens de America’s Cup.

Tentboek Container Setup

Voor de Nederlandse markt legt Tentech zich toe op het vervaardigen van tentboeken, ook wel bouwboek of Baubuch genoemd. Het Tentboek bevat alle informatie over een tentconstructie die voor gemeentelijke instanties noodzakelijk is om een vergunning te kunnen verlenen. Tevens wordt het Tentboek gebruikt om het veiligheidsplan mee in te vullen. Het Tentboek sluit aan bij de huidig geldende Eurocodes en kan een brug slaan tussen bestaande (verlopen) Duitse, Engelse of Franse tentboeken en de wens van de Nederlandse gemeentelijke instanties. Tentech is gespecialiseerd in het opstellen van een tentboek voor een containersetup.

Demontabele container door Tentech

Een demontabele container moet onder verschillende condities veilig te gebruiken zijn. Tentech zorgt ervoor dat de opdrachtgever de demontabele paviljoens waar ook ter wereld kan bouwen. Daarvoor zetten wij onze kennis van internationale normeringen in en begeleiden wij desgewenst opdrachtgevers in hun contacten met de lokale autoriteiten.

Tentech heeft meerdere grote projecten op haar naam staan, waarbij een container setup werd ingezet tijdens een festival of evenement. Voor de America’s Cup heeft Tentech het bouwboek opgesteld ten behoeve van verschillende container setups. Daarnaast was Tentech aanwezig bij de Volvo Ocean Race 2014-2015. Voor de containerpaviljoens op dit evenement verzorgden wij:

  • Het ontwerp van draagconstructies
  • Design development
  • Het vervaardigen van productietekeningen van de container setup
  • Het opstellen van een bouwboek

Contact over een container setup

Wil je meer weten over de mogelijkheden die Tentech biedt bij de realisatie van een container setup op jouw festival of evenement? Neem dan contact met ons op. Het hoofdkantoor van Tentech bevindt zich in Utrecht. Je kunt contact opnemen met ons door een mail te sturen naar: office@tentech.nl. We zijn ook telefonisch te bereiken op: +31 30 252 18 69. We staan je graag te woord en hopen je graag te ontmoeten in de wereld van lichtgewicht bouwen!