Home - Een circustent door Tentech

Een circustent door Tentech

Tentech is een innovatief ontwerp- en adviesbureau op het gebied van lichtgewicht bouwen. We focussen ons op textiele constructies, tijdelijke bouwwerken, complexe geometrieën en de toepassing van bijzondere materialen, zoals bamboe. Het ontwerpen en produceren van een circustent is een van de specialisaties van Tentech. De ontwerpen zijn ook toepasbaar binnen de industriële sector. Een circustent van Tentech kun je tegenkomen over de hele wereld. We werken samen met vakkundige bedrijven voor de realisatie van het project. Waarbij jouw project wordt begeleidt vanaf de ontwerpfase tot aan de werkelijke totstandkoming.

Een veilige circustent

De veilige bouwwijze en constructieve onderbouwing van de circustent leggen we vast in een Tentboek welke unieks is voor iedere tent. Het Tentboek bevat alle informatie over de constructie voor een circustent die voor gemeentelijke instanties noodzakelijk is om een vergunning te kunnen verlenen en om het veiligheidsplan mee in te vullen. Het Tentboek sluit aan bij de huidig geldende eurocodes en kan een brug slaan tussen bestaande (verlopen) Duitse, Engelse of Franse tentboeken en de wens van de Nederlandse gemeentelijke instanties. Tentech streeft naar een veiligheidsniveau op basis van de aangehouden normering. Hierbij worden gebruiksbeperkingen geformuleerd, mochten constructies niet aan de verwachtingen blijken te voldoen. Ook brengen we in kaart welke maatregelen er moeten worden genomen voor een veilig gebruik van de tent.

Een greep uit onze projecten

Tentech heeft al verschillende grote en kleine projecten op haar naam staan, waaronder het Rose Garden podium op Tomorrowland. Van Ham tenten en Podia is een van de eerste klanten waarvoor Tentech de constructieve onderbouwing en tentboeken verzorgt. Hiermee loopt Van Ham voorop in het veilig ontwerpen en bouwen van een circustent.

Contact met Tentech

Wil je weten of wij de geschikte partij zijn voor het ontwerp en de realisatie van jouw circustent? Neem dan telefonisch contact op met ons: +31 30 252 18 69. Je kunt ook een mail sturen naar office@tentech.nl.