Home - Lichtgewicht waterreservoirs van schets tot realisatie

Lichtgewicht waterreservoirs van schets tot realisatie

Tentech is een innovatief ontwerp- en adviesbureau gespecialiseerd op het gebied van lichtgewicht bouwen. Al ruim 20 jaar houdt het bedrijf zich ondermeer bezig met de realisatie van overkappingen. Bij de overkapping van waterreservoirs wordt ook steeds vaker gebruik gemaakt van lichtgewicht constructies. Hierbij is de meer dan 20 jaar expertise van Tentech zeer goed inzetbaar. Bij de realisatie van een lichtgewicht waterreservoir staat Tentech je bij van schets, naar ontwerp tot uiteindelijke realisatie. Uiteraard wordt het  ontwerp van de overkapping voor het waterreservoir door onze ingenieurs gemodelleerd en geanalyseerd. Daarnaast werkt Tentech nauw samen met partijen die het ontwerp ook daadwerkelijk kunnen realiseren. Door de zeer uitgebreide expertise van Tentech op het gebied van lichtgewicht bouwen en nauwe betrokkenheid, komt Tentech in samenspraak met de opdrachtgever altijd tot het beste resultaat.

Waterreservoir

Tentech is gespecialiseerd in het ontwerpen en bedenken van de constructie voor de (overkapping van) een waterreservoir. Waterreservoirs worden veelvuldig gebruikt voor industriële toepassingen, bijvoorbeeld voor wateropslag voor het koelen van apparaten, voor noodopslag van water en voor opslag van water voor het reinigen van machines. Voor High Point Structures en Buitink Technology heeft Tentech een statische analyse gemaakt voor een waterreservoir in Frankrijk.

Productieproces waterreservoir

Tentech zet haar kennis en ervaring op het gebied van membraanconstructies, constructieve veiligheid en modulaire bouwsystemen breed in. Samen met industriële opdrachtgevers ontwikkelen we nieuwe producten, optimaliseren we bedrijfsprocessen en verbeteren we producten. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in het verminderen van het aantal handelingen in het productieproces van waterreservoirs of gewichtsreductie van het eindproduct. Tentech is verantwoordelijk voor productontwikkeling, -vormgeving en -innovatie, voor constructieve verantwoording en voor procesbeheersing en -automatisering.

Specialisme van Tentech

In nauwe samenwerking met opdrachtgevers komt het specialisme van Tentech naar voren. Bundeling van kennis vanuit verschillende disciplines leidt tot verrassende innovaties, doordat we een grondige materiaalkennis en inzicht in productieprocessen combineren met degelijk inzicht in de krachtwerking van het membraan. De overkappingen die door Tentech worden gerealiseerd, kennen zeer uiteenlopende toepassingen. De focus van de architecten en ingenieurs van Tentech is gericht op textiele architectuur, constructies voor festivals en evenementen en overkappingen voor industriële toepassingen.

Contact

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Tentech biedt bij de realisatie van jouw industriële project? Je kunt contact opnemen met Tentech door een mail te sturen naar: office@tentech.nl of door ons te bellen op: +31 30 252 18 69. Wij staan je graag te woord!