Home - Een amfitheater ontworpen door Tentech

Een amfitheater ontworpen door Tentech

Tentech is een innovatief ontwerp- en adviesbureau gespecialiseerd op het gebied van lichtgewicht bouwen. Bij de dagelijkse werkzaamheden is de focus van de architecten en ingenieurs gericht op textiele architectuur, festivals en evenementen en industriële toepassingen. Voor dit type projecten schetst en ontwerpt Tentech lichtgewicht overkappingen. In de daaropvolgende stappen worden de ontwerpen gemodelleerd en technisch gecalculeerd. De lichtgewicht constructies zijn ook uitermate geschikt als overkapping van openluchttheaters en amfitheaters. Tentech heeft in de ruim 20 jaar dat het Utrechtse bedrijf actief is al meerdere overkappingen voor amfitheaters gerealiseerd.

De realisatie van een Amfitheater

Tentech draagt bij aan de realisatie van overkappingen voor  een amfitheater of openluchttheater. De organisatie is betrokken vanaf de eerste schets tot aan de uiteindelijke realisatie van het theater. Hierbij wordt uiteraard nauw samengewerkt met de opdrachtgever en alle betrokken partijen om te komen tot het beste en meest innovatieve resultaat.

Projecten van Tentech

Eerder realiseerde Tentech de overkapping van het amphitheater van de Floriade in 2012. Hier sluit de overkapping de kom van het theater af en beschermt de artiesten tijdens optredens tegen regen en wind. Vanaf de tribune biedt de opening van de overkapping een doorkijk naar het achtergelegen water. De theatervoorstellingen maken gebruik van deze unieke vorm door vanaf het water het podium op te komen. Tentech was verantwoordelijk voor het ontwerp, de dimensionering en voor de uitvoeringsengineering van de membraan- en staalconstructie.

Textiele architectuur amfitheater

Tentech maakt deel uit van het bouwteam wanneer textiel en complexe geometrische vormen worden toegepast in nieuwe of bestaande architectuur. Vaak is dan sprake van een deelontwerp, waarbij Tentech in samenspraak met de architect, aannemer en opdrachtgever tot een optimale invulling komt. Tentech houdt zich bezig met het architectonisch ontwerp, het constructief ontwerp, de engineering, de bouwkundige planuitwerking en het projectmanagement. Hierbij neemt de organisatie alle aspecten van schets tot realisatie uit handen van de opdrachtgever. Tentech is altijd gericht op ontwikkeling en innovatie waarbij men tijdens elk project streeft naar een optimaal resultaat, zoals de opdrachtgever dit voor ogen heeft.

Contact

Ben je benieuwd wat Tentech voor je kan betekenen bij de realisatie van een ampfitheater of overkapping? Neem dan contact met ons op. Het hoofdkantoor van Tentech bevindt zich in Utrecht. Je kunt contact opnemen door een mail te sturen naar: office@tentech.nl. Tentech is ook telefonisch te bereiken op: +31 30 252 18 69.