Home - Tent overkapping door Tentech

Tent overkapping door Tentech

Tent overkapping voor festivals

Tentech is een innovatief ontwerp- en adviesbureau op het gebied van lichtgewicht bouwen. De focus van onze architecten en ingenieurs is gericht op textiele constructies, tijdelijke bouwwerken, complexe geometrieën en de toepassing van bijzondere materialen. Tentech is gespecialiseerd in het ontwerpen van een tent overkapping voor festivals en evenementen. One ontwerpen zijn ook toepasbaar binnen de industriële sector. De door Tentech ontworpen tenten kom je tegen op evenementen over de hele wereld. Wij streven naar een geïntegreerd ontwerp van constructieve en bouwkundige elementen, waarbij het demontabele karakter hand in hand gaat met esthetische kwaliteit. Tentech werkt samen met vakkundige bedrijven die meewerken aan de realisatie van het project. Zo wordt uw project begeleidt vanaf de ontwerpfase tot de daadwerkelijke uitvoering.

De veiligheid van een tent overkapping

De constructieve onderbouwing en de veilige bouwwijze van de tent overkapping leggen we vast in een Bouw- of Tentboek. We streven naar een veiligheidsniveau op basis van de aangehouden normering. Tentech formuleert hierbij ook gebruiksbeperkingen als constructies niet blijken te voldoen. Daarnaast brengen we in kaart welke maatregelen genomen moeten worden om een veilig gebruik van de tent overkapping te garanderen.

Tentboeken voor tent overkappingen

Tentech houdt zich bezig met het vervaardigen van tentboeken voor de Nederlandse markt. Een tentboek wordt ook wel een bouwboek of Baubuch genoemd. Het boek bevat alle informatie over een tentconstructie die voor gemeentelijke instanties noodzakelijk is om een vergunning te kunnen verlenen en om het veiligheidsplan mee in te vullen. Het Tentboek sluit aan bij de huidig geldende eurocodes en kan een brug slaan tussen bestaande (verlopen) Duitse, Engelse of Franse tentboeken en de wens van de Nederlandse gemeentelijke instanties.

De projecten van Tentech

Tentech heeft al vele, mooie projecten op haar naam staan. ‘De Parel van Tomorrowland’, ‘Hors catégorie!’, ‘Mooiste festivalpodium ter wereld’. De pers was in extase over het nieuwe Rose Garden podium op Tomorrowland, mede-ontworpen en gerealiseerd door Tentech. Van Ham tenten en Podia is één van de eerste klanten waarvoor Tentech de constructieve onderbouwing en tentboeken heeft verzorgd en daarmee loopt Van Ham voorop in het veilig ontwerpen en bouwen van een festivaltent.

Diverse type tent overkappingen

Bij Tentech kun je direct van schets tot constructie van uiteenlopende type tent overkappingen. Denk hierbij aan ondermeer de volgende overkappingen:

Zoekt u een ander type lichtgewicht overkapping? Neemt u dan contact op met Tentech. Wij denken graag samen met u mee over de mogelijkheden voor de overkapping van uw project.

Contact met Tentech

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Tentech biedt bij de realisatie van jouw project? Je kunt contact opnemen met de organisatie door een mail te sturen naar: office@tentech.nl of te bellen naar: +31 30 252 18 69. Naast het hoofdkantoor van Tentech in Utrecht heeft tentech een representatie in Kaapstad, Zuid-Afrika.