Home - Een aluhal van lichtgewicht aluminium

Een aluhal van lichtgewicht aluminium

Een aluhal tentconstructie van aluminium

Bij een aluhal tentconstructie wordt er naast zeildoek ook veelvuldig gebruik gemaakt van lichtgewicht aluminium. Tentech realiseert tentconstructies voor uiteenlopende industriële projecten. Je kunt hierbij denken aan de overkapping van waterreservoirs, binnenplaatsen en stallen. Bij de realisatie van dit type overkapping is Tentech verantwoordelijk voor de productontwikkeling, -vormgeving en -innovatie. Tevens bedenken wij de constructie en zorgen we voor procesbeheersing en -automatisering. Tot slot is Tentech verantwoordelijk voor het genereren van de productietekeningen. Dit is noodzakelijk voor de juiste realisatie van een project.

Kennis van lichtgewicht bouwen

Tentech is een innovatief ontwerp- en adviesbureau op het gebied van lichtgewicht bouwen. Al ruim 20 jaar houdt het bedrijf dat gevestigd is in Utrecht zich onder meer bezig met de realisatie van overkappingen. Tentech is hierbij verantwoordelijk voor de schetsen en het ontwerp van de overkapping. Vervolgens wordt het ontwerp door ingenieurs gemodelleerd en geanalyseerd. Daarnaast werkt Tentech nauw samen met partijen die het product kunnen realiseren. Door de zeer uitgebreide expertise van Tentech op het gebied van lichtgewicht bouwen en nauwe betrokkenheid bij de realisatie van projecten komt Tentech in samenspraak met de opdrachtgever altijd tot het beste resultaat.

De overkappingen die door Tentech worden gerealiseerd kennen zeer uiteenlopende toepassingen De focus van de architecten en ingenieurs is gericht op textiele architectuur, constructies voor festivals en evenementen en overkappingen voor industriële toepassingen.

Projecten van Tentech

Van biogasinstallatie tot waterreservoir, van dome tot dockshelter. Juist in nauwe samenwerking met opdrachtgevers komt het specialisme van Tentech naar voren. Doordat we een gedegen materiaalkennis en inzicht in productieprocessen combineren met gedegen inzicht in de krachtwerking van het membraan, leidt bundeling van kennis vanuit verschillende disciplines tot verrassende innovaties.

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden die Tentech biedt bij de realisatie van een lichtgewicht aluhal of andersoortig overkapping? Neem dan contact met ons op. Het hoofdkantoor van Tentech bevindt zich in Utrecht. Je kunt contact opnemen met de organisatie door een mail te sturen naar: office@tentech.nl. Tentech is vanzelfsprekend ook telefonisch te bereiken op: +31 30 252 18 69.