Home - Een demontabele overkapping

Een demontabele overkapping

Tentech is een innovatief ontwerp- en adviesbureau op het gebied van lichtgewicht en demontabel bouwen. De focus van onze architecten en ingenieurs is gericht op textiele constructies, tijdelijke paviljoens en demontabele overkappingen. Hierbij worden bijzondere, veelal lichtgewicht, materialen gebruikt. Vanzelfsprekend kijkt Tentech ook naar de bouwmaterialen van de toekomst, zoals karton, (printbaar) kunststof en bamboe.

Lichtgewicht en demontabel bouwen

Tentech neemt een unieke positie in als ontwerpbureau. We worden vaak ingeschakeld voor specifieke onderdelen van een groter demontabel project. Hierbij is de combinatie van modern vakmanschap en oog voor kwaliteit van belang. Tentech heeft veel kennis en ervaring opgedaan met membraanconstructies. Deze kennis passen we ook toe bij industriële processen en productinnovaties gericht op lichtgewicht bouwen.

Demontabele constructies

Tentech ontwierp demontabele paviljoens voor dance events, productlanceringen,  de Floriade tot Volvo Ocean race. Deze tenten en tijdelijke overkappingen reizen de hele wereld over. Wij streven naar een geïntegreerd ontwerp van de constructieve en bouwkundige elementen. Hierbij gaat het demontabele karakter hand in hand met esthetische kwaliteit. Reizende constructies moeten onder verschillende condities veilig zijn in gebruik. Tentech zorgt ervoor dat de opdrachtgever de demontabele tenten en paviljoens overal ter wereld kan bouwen. Daarvoor zetten wij onze kennis van internationale normeringen in. Tevens begeleiden wij desgewenst opdrachtgevers in hun contacten met de lokale autoriteiten.

Bijzondere projecten

Tentech is wereldwijd actief. We beschikken over uitgebreide kennis van (inter)nationale wet- en regelgeving op het gebied van permanente en tijdelijke constructies. In de Spaanse hoofdstad Madrid heeft L35 Arquitectos de shopping mall Islazul ontworpen. Tentech is bij het project betrokken als adviseur van het 10.000 m2 grote, lichtgewicht ETFE-luchtkussendak. In natuurontwikkelingsgebied Holmers Halkenbroek realiseerde Tentech een 23 meter hoge, houten uitzichttoren.

Contact met Tentech

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Tentech biedt bij de realisatie van jouw project? Je kunt contact opnemen met het hoofdkantoor van Tentech in Utrecht door een mail te sturen naar: office@tentech.nl of te bellen naar: +31 30 252 18 69.