Home - Zeilmakerij voor jouw overkapping

Zeilmakerij voor jouw overkapping

Een zeilmakerij is een werkplaats waar zeilen worden gemaakt voor verschillende gebruiksmogelijkheden. Eén stap voor de realisatie is de uitgebreide expertise op het gebied van tenten en lichtgewichtconstructies die Tentech in huis heeft zeer welkom. Tentech heeft ruim 20 jaar ervaring met de vervaardiging van schetsen, ontwerpen en de engineering van zeilconstructies alvorens deze door een zeilmakerij te laten vervaardigen. Als voorbeeld kun je denken aan overkappingen voor festivals en evenementen. Maar denk ook aan meer permanente overkappingen of overkappingen voor de industriële sector. Tentech werkt samen met vakkundige bedrijven die de zeilen kunnen maken aan de hand van aangeleverde ontwerpen. Door te kiezen voor deze aanpak wordt jouw project door de architecten en constructeurs van Tentech vakkundig begeleid vanaf de ontwerpfase tot de daadwerkelijke uitvoering.

Zeilmakerij voor festivals en evenementen

Tentech ontwerpt tijdelijke of demontabele constructies voor festivals en evenementen. Hierbij staat de veiligheid van de constructies centraal in het ontwerpproces. De paviljoens, overkappingen en tentconstructies die Tentech ontwerpt, reizen de hele wereld over. Overkappingen en tentdoeken worden vaak gemaakt van zeil. Tentech ontwerpt de constructie voor de overkapping of de tent en bespreekt deze met de zeilmakerij. Vervolgens gaat men aan de slag met de technische uitvoering van het project. Tentech heeft al verschillende ontwerpen gemaakt voor onder andere Tomorrowland en Lowlands.

Zeilmakerij voor industriële toepassingen

Tentech is expert op het gebied van het optimaliseren en innoveren van producten en productieprocessen. We beschikken over brede kennis en ervaring om doek te integreren in industriële toepassingen. Hierbij is Tentech verantwoordelijk voor het ontwerp en biedt men ondersteuning bij de uitvoering door de zeilmakerij. Tentech ontwerpt onder andere opslagtenten en vloeistofcontainers, waarbij zeildoek als materiaal wordt gebruikt.

De projecten van Tentech

Tentech heeft al vele, mooie projecten op haar naam staan. ‘De Parel van Tomorrowland’, ‘Hors catégorie!’, ‘Mooiste festivalpodium ter wereld’. De pers was in extase over het nieuwe Rose Garden podium op Tomorrowland, mede-ontworpen en gerealiseerd door Tentech. Van Ham tenten en Podia is één van de eerste klanten waarvoor Tentech de constructieve onderbouwing en tentboeken heeft verzorgd en daarmee loopt Van Ham voorop in het veilig plaatsen van festivaltenten.

Contact met Tentech

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Tentech biedt bij de realisatie van jouw project alvorens het naar een zeilmakerij gaat? Je kunt contact opnemen met Tentech door een mail te sturen naar: office@tentech.nl of te bellen naar: +31 30 252 18 69.