Home - Pagode tent ontworpen door Tentech

Pagode tent ontworpen door Tentech

Een pagode tent kan worden gebruikt als tijdelijke overkapping tijdens feesten en evenementen. Daarnaast worden pagodetenten ook steeds vaker toegepast als meer permanente overkapping. De basis van een pagode tent is een hoog dak dat steunt op tentpalen. Het dak is hoog genoeg, zodat bezoekers er makkelijk onder kunnen staan. Zo ontstaat er in de openlucht een goed toegankelijke en tevens volledig overdekte ruimte. Een pagode tent wordt ingezet voor openluchtfeesten of -evenementen, waar de tent bescherming biedt tegen slecht weer en de felle zon. Daarnaast kan de tent ook voor andere toepassingen worden gebruikt. Denk hierbij aan de overkapping van een plein of (openbaar vervoer) transferium.

Pagodetenten voor circus- en festivals

Tentech werkt gedurende haar meer dan 20-jarig bestaan van schets tot realisatie aan pagodetenten voor uiteenlopende opdrachtgevers. Eén van deze opdrachtgevers van het eerste uur is Van Ham Tenten en Podia. Voor deze relatie verzorgt Tentech ondermeer de constructieve onderbouwing en tentboeken. Van Ham loopt daarmee al sinds jaar en dag voorop in het veilig plaatsen van tenten en structuren. Naast het berekenen van bestaande tentconstructies, adviseert Tentech voor Van Ham bij nieuwe tentconstructies. Voor Toptents heeft Tentech een reeks van Bigtop Festivaltenten ontwikkeld en geëngineerd. Voor het ontwerp van pagode tenten en het berekenen van tentconstructies is Tentech ook graag jouw toegewijde partij.

Een veilige pagode tent

De constructieve onderbouwing en de juiste, veilige bouwwijze van tentconstructies legt Tentech vast in een bouw- of tentboek. Tentech streeft naar een veiligheidsniveau op basis van de aangehouden normering. Tevens formuleert de organisatie gebruiksbeperkingen als tentconstructies niet (volledig) blijken te voldoen. Tentech brengt in kaart welke veiligheidsmaatregelen getroffen dienen te worden voor een veilig verloop van jouw festival of evenement. Voor de Nederlandse markt vervaardigt Tentech tentboeken. Het tentboek bevat alle informatie over de constructie van een festivaltent die voor de overheid noodzakelijk is om een vergunning te kunnen verlenen.

Contact

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Tentech biedt bij de realisatie van jouw pagode tent? De architecten en engineers van Tentech denken mee van schets tot realisatie. Neem hiervoor contact met ons op door een mail te sturen naar office@tentech.nl. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op: +31 30 252 18 69.