Home - Een doorwerktent als tijdelijke overkapping

Een doorwerktent als tijdelijke overkapping

Een doorwerktent is een tentconstructie die als tijdelijke overkapping wordt gebruikt bij bijvoorbeeld bouwprojecten aan wegen, bruggen of andere constructies. Hier kan onder grote tijdsdruk (mogelijk 24 uur per dag) gewerkt worden. Door de inzet van doorwerktenten speelt de negatieve invloed die het weer kan hebben op de planning van projecten geen rol meer. De werkcondities zijn hierdoor steeds beter te plannen met behulp van doorwerkvoorzieningen, zoals een doorwerktent.

Kontent Structures
Kontent Structures

De mogelijkheden van een doorwerktent

Defensie gebruikt de doorwerktent al jaren, maar de tent leent zich inmiddels ook prima voor wegwerkzaamheden. De tent is bestand tegen extreme weersomstandigheden, waaroor de tent ook bij harde wind stevig blijft staan. Bij het ontwerp en de realisatie van doorwerktenten is de veiligheid voor zowel de gebruiker als de omgeving het allerbelangrijkst. Om de veiligheid te waarborgen wordt er gebruik gemaakt van ingebouwde elasticiteit. Hierdoor wordt grote belasting omgezet in slechts geringe bewegingen.

Toepassingen van een doorwerktent

Een doorwerktent wordt gebruikt in verschillende situaties. Tijdens werk aan snelwegen, provinciale wegen, sporen en bruggen kan deze tent volop worden ingezet. Enkele voordelen van een doorwerktent tijdens deze werkzaamheden zijn: geen hinder van weersomstandigheden, de mogelijkheid om ’s nachts door te werken en duidelijke afscheiding van overig verkeer. Hiermee draagt de tent ook bij aan een veilige werkomgeving. Wanneer gebouwen, scholen, huizen of kantoorpanden niet nat mogen worden tijdens de werkzaamheden aan deze panden, kan een doorwerktent gebruikt worden ter bescherming tegen regen, wind, hagel en sneeuw. Op deze manier hoeven de werkzaamheden niet stil te liggen bij slecht weer en zo kunnen deadlines makkelijker gehaald worden. In Nederland kan het weer nogal veranderlijk zijn, dus om te voorkomen dat werkzaamheden hierdoor stil komen te liggen, is een doorwerktent de ideale oplossing.

Eigenschappen van een doorwerktent

De door Tentech ontworpen doorwerktenten kennen de volgende eigenschappen:

– De tent is bestand tegen extreme weersomstandigheden;
– De voorgevormde lagedruk-tubes zorgen voor een ingebouwde elasticiteit;
– De verschillende secties zijn aan- en afkoppelbaar;
– Men kan beschadigde tubes eenvoudig vervangen in de doorwerktent;
– Zeildoek creëert een prettig werkklimaat met voldoende licht;
– De tent is eenvoudig op te zetten zonder extra hulpmiddelen;
– De verschillende secties kunnen makkelijk met het project mee verplaats worden.

Een tent van Tentech

Tentech is een innovatief ontwerp- en adviesbureau op het gebied van lichtgewicht bouwen. De focus van de architecten en ingenieurs is gericht op textiele constructies, tijdelijke bouwwerken, complexe geometrieën en de toepassing van bijzondere materialen. Dit zijn vooral de bouwmaterialen van de toekomst, zoals karton, (printbaar) kunststof en bamboe. Tentech neemt een unieke positie in als ontwerpbureau en wordt vaak ingeschakeld voor specifieke onderdelen van een totaalproject. De combinatie van modern vakmanschap en oog voor kwaliteit is hierbij van groot belang. De kennis en ervaring die we met membraanconstructies hebben opgedaan, passen we bijvoorbeeld ook toe in industriële processen en productinnovaties. Tentech is wereldwijd actief. Zo beschikken we over uitgebreide kennis van (inter)nationale wet- en regelgeving op het gebied van permanente en tijdelijke constructies. Het team bestaat uit architecten, constructeurs , bouwtechnisch, industrieel ontwerpers en CAD engineers. Met de verschillende expertises onder één dak staat Tentech je graag bij van schets tot ontwerp.

De expertise van Tentech

Tentech is wereldwijd actief. Zo beschikken we over uitgebreide kennis van (inter)nationale wet- en regelgeving op het gebied van permanente en tijdelijke constructies. Wij helpen graag bij het samenstellen en uitdenken van de ideale doorwerktent voor een (bouw)project. We zijn betrokken bij het gehele proces dat begint met een schets en eindigt met het daadwerkelijke product. Ons werk stopt niet bij het realiseren van het technisch ontwerp. Onze aandacht gaat uit naar alle aspecten van het ontwerp- en productieproces die van invloed zijn op textiele architectuur. Dit doen we door betrokken te zijn bij alle fasen van het ontwerptraject: projectdefinitie, structuurontwerp, voorlopig ontwerp, technisch ontwerp, prijsvorming, uitvoeringsontwerp en nazorg. Supervisie over de productie, het vertalen van het ontwerp naar op maat gemaakte snijpatronen en verbindingen, het helpen vinden en selecteren van de juiste marktpartijen, hoort daar vanzelfsprekend ook bij. In onze visie is dit ‘modern vakmanschap’.

Samen komen we tot een concreet ontwerp

We denken samen met de klant na over de eigenschappen die de tent moet hebben. Hierbij is het van belang waar en wanneer de tent wordt gebruikt, om welke werkzaamheden het gaat en welke weersomstandigheden invloed hebben op de werkzaamheden. Samen komen we tot een geschikt ontwerp van de tent. Vervolgens praten we met de meest geschikte partijen voor de productie van de tent. Tijdens het gehele proces houden wij een oogje in het zeil (letterlijk!😉) en sturen we bij waar nodig.

Neem voor meer informatie over doorwerktenten of andere lichtgewicht overkappingen contact op met Tentech. Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 30 252 18 69. Ook kun je een e-mail sturen naar: office@tentech.nl.