Home - Een doorwerktent als tijdelijke overkapping

Een doorwerktent als tijdelijke overkapping

Een doorwerktent is een tentconstructie die als tijdelijke overkapping wordt gebruikt bij bijvoorbeeld bouwprojecten aan wegen, bruggen of andere constructies. Hier kan onder grote tijdsdruk (mogelijk 24 uur per dag) gewerkt worden. Door de inzet van doorwerktenten speelt de negatieve invloed die het weer kan hebben op de planning van projecten geen rol meer. De werkcondities zijn hierdoor steeds beter te plannen met behulp van doorwerkvoorzieningen, zoals een doorwerktent.

Kontent Structures

Kontent Structures

De mogelijkheden van een doorwerktent

Defensie gebruikt de doorwerktent al jaren, maar de tent leent zich inmiddels ook prima voor wegwerkzaamheden. De tent is bestand tegen extreme weersomstandigheden, waaroor de tent ook bij harde wind stevig blijft staan. Bij het ontwerp en de realisatie van doorwerktenten is de veiligheid voor zowel de gebruiker als de omgeving het allerbelangrijkst. Om de veiligheid te waarborgen wordt er gebruik gemaakt van ingebouwde elasticiteit. Hierdoor wordt grote belasting omgezet in slechts geringe bewegingen.

Eigenschappen van een doorwerktent

De door Tentech ontworpen doorwerktenten kennen de volgende eigenschappen:

– De tent is bestand tegen extreme weersomstandigheden;
– De voorgevormde lagedruk-tubes zorgen voor een ingebouwde elasticiteit;
– De verschillende secties zijn aan- en afkoppelbaar;
– Men kan beschadigde tubes eenvoudig vervangen in de doorwerktent;
– Zeildoek creëert een prettig werkklimaat met voldoende licht;
– De tent is eenvoudig op te zetten zonder extra hulpmiddelen;
– De verschillende secties kunnen makkelijk met het project mee verplaats worden.

Een tent van Tentech

Tentech is een innovatief ontwerp- en adviesbureau op het gebied van lichtgewicht bouwen. De focus van de architecten en ingenieurs is gericht op textiele constructies, tijdelijke bouwwerken, complexe geometrieën en de toepassing van bijzondere materialen. Dit zijn vooral de bouwmaterialen van de toekomst, zoals karton, (printbaar) kunststof en bamboe. Tentech neemt een unieke positie in als ontwerpbureau en wordt vaak ingeschakeld voor specifieke onderdelen van een totaalproject. De combinatie van modern vakmanschap en oog voor kwaliteit is hierbij van groot belang. De kennis en ervaring die we met membraanconstructies hebben opgedaan, passen we bijvoorbeeld ook toe in industriële processen en productinnovaties. Tentech is wereldwijd actief. Zo beschikken we over uitgebreide kennis van (inter)nationale wet- en regelgeving op het gebied van permanente en tijdelijke constructies. Het team bestaat uit architecten, constructeurs , bouwtechnisch, industrieel ontwerpers en CAD engineers. Met de verschillende expertises onder één dak staat Tentech je graag bij van schets tot ontwerp.

Neem voor meer informatie over doorwerktenten of andere lichtgewicht overkappingen contact op met Tentech. Wij zijn telefonisch bereikbaar op +31 30 252 18 69. Ook kun je een e-mail sturen naar: office@tentech.nl.