• linkedin
 • instagram
sluiten openen
 • UNTOLD
  UNTOLD -

  Chapter 5

 • UNTOLD
  UNTOLD -

  Chapter 5

 • UNTOLD
  UNTOLD -

  Chapter 5

 • UNTOLD
  UNTOLD -

  Chapter 5

 • UNTOLD
  UNTOLD -

  Chapter 5

 • UNTOLD
  UNTOLD -

  Chapter 5

 • UNTOLD
  UNTOLD -

  Chapter 5

 • UNTOLD
  UNTOLD -

  Chapter 5

 • UNTOLD
  UNTOLD -

  Chapter 5

UNTOLD

Untold Festival is een jaarlijks EDM- en popfestival in en rondom de Cluj Arena in Transsylvanië (Roemenië).
Tentech verzorgde het ontwerp en de statische analyse van de draagconstructie van het hoofdpodium. Deze constructie bestaat uit Layher- en Milos truss-systemen en wordt gebruikt om, naast de decorstukken, tal van installaties aan op te hangen. De combinatie van Layher en Milos trusses maakt het mogelijk om grote decorstukken op het maaiveld te assembleren om deze vervolgens in een beperkte tijd op hoogte te kunnen plaatsen.
Behalve de Layher en Milos systemen bevat de constructie project-specifieke stalen onderdelen die door Tentech zijn verzorgd. Daarnaast was Tentech supervisor van de constructie tijdens de load-in.

Foto’s: Untold Festival, Alive Coverage, Tentech

Specificaties

Klant:
Four Aces S.R.L.
Opdrachtgever:
Untold Festival
Architect:
Four Aces S.R.L.
Jaartal:
2019
Geleverde diensten:
Statische analyse mainstage, engineering van de custom staalcomponenten, supervisor load-in.
Materialen:
Layher scaffolding, Milos truss.
Oppervlak:
105m x 28m (bxh)

Festivals en evenementen projecten

Van dance event, productlancering, Floriade tot Volvo Ocean race, de door Tentech ontworpen demontabele paviljoens, tenten en tijdelijke overkappingen kom je tegen op evenementen over de hele wereld. Wij streven naar een geïntegreerd ontwerp van de constructieve en bouwkundige elementen, waarbij het demontabele karakter hand in hand gaat met esthetische kwaliteit.

Assistentie wereldwijd

Reizende constructies moeten onder verschillende condities veilig te gebruiken zijn. Wij zorgen ervoor dat onze opdrachtgever de demontabele tenten en paviljoens waar ook ter wereld kan bouwen. Daarvoor zetten wij onze kennis van internationale normeringen in en begeleiden wij desgewenst opdrachtgevers in hun contacten met de lokale autoriteiten.

Modulaire bouwsystemen

De constructieve onderbouwing en de juiste, veilige bouwwijze van demontabele constructies leggen wij vast in een Bouw- of Tentboek. We streven altijd naar een veiligheidsniveau op basis van de aangehouden normering, maar formuleren ook gebruiksbeperkingen als constructies niet blijken te voldoen. Ook brengen we in kaart welke veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden.

TÜV-keuring

Tentech heeft goede contacten met meerdere TÜV-instanties in Duitsland. Het adviseren en begeleiden van opdrachtgevers bij het doorlopen van het keuringstraject maakt ook deel uit van onze dienstverlening.

Tentboeken

Voor de Nederlandse markt legt Tentech zich toe op het vervaardigen van tentboeken, ook wel bouwboek of Baubuch genoemd. Het Tentboek bevat alle informatie over een tentconstructie die voor gemeentelijke instanties noodzakelijk is om een vergunning te kunnen verlenen en om het veiligheidsplan mee in te vullen. Het Tentboek sluit aan bij de huidig geldende Eurocodes en kan een brug slaan tussen bestaande (verlopen) Duitse, Engelse of Franse tentboeken en de wens van de Nederlandse gemeentelijke instanties.

^