• linkedin
 • instagram
Home - Festivals en evenementen - FLOWER SHELTERS
sluiten openen
 • FLOWER SHELTERS
  FLOWER SHELTERS -

  van Black Sheep Productions

 • FLOWER SHELTERS
  FLOWER SHELTERS -

  van Black Sheep Productions

 • FLOWER SHELTERS
  FLOWER SHELTERS -

  van Black Sheep Productions

 • FLOWER SHELTERS
  FLOWER SHELTERS -

  van Black Sheep Productions

 • FLOWER SHELTERS
  FLOWER SHELTERS -

  van Black Sheep Productions

FLOWER SHELTERS

The Flower Sheds van Black Sheep Productions zijn grote terrasoverkappingen voor ID&T’s Tomorrowland. Ze passen binnen het thema van het festival en de ‘look&feel’ van de constructie zijn complementair aan de functie. De Flower Sheds worden de komende jaren gebruikt bij de Tomorrowland festivals in België, in de Verenigde Staten en in Brazilië.
Tentech heeft het concept van de bloem uitgewerkt tot een ontwerp en doorontwikkeld tot het eindproduct. De bloem heeft een diameter van 18 meter en is opgebouwd uit 7 bladeren die elkaar overlappen. Voor het transport en de montage zijn de bloemen opgebouwd uit handelbare elementen die eenvoudig zijn te assembleren op de festivallocaties.

Specificaties

Klant:
ID&T Belgium
Opdrachtgever:
Black Sheep Productions
Architect:
Wilfried Baeten i.s.m. Tentech
Jaartal:
2015
Geleverde diensten:
constructief ontwerp, detailontwikkeling, statische analyse, 3D-modellering, uitvoeringsengineering van de membraan- en draagconstructie, montagehandleiding, transport plan.
Materialen:
Ferrari 502 , gecoat staal
Oppervlak:
4 x 25m2

Festivals en evenementen projecten

Van dance event, productlancering, Floriade tot Volvo Ocean race, de door Tentech ontworpen demontabele paviljoens, tenten en tijdelijke overkappingen kom je tegen op evenementen over de hele wereld. Wij streven naar een geïntegreerd ontwerp van de constructieve en bouwkundige elementen, waarbij het demontabele karakter hand in hand gaat met esthetische kwaliteit.

Assistentie wereldwijd

Reizende constructies moeten onder verschillende condities veilig te gebruiken zijn. Wij zorgen ervoor dat onze opdrachtgever de demontabele tenten en paviljoens waar ook ter wereld kan bouwen. Daarvoor zetten wij onze kennis van internationale normeringen in en begeleiden wij desgewenst opdrachtgevers in hun contacten met de lokale autoriteiten.

Modulaire bouwsystemen

De constructieve onderbouwing en de juiste, veilige bouwwijze van demontabele constructies leggen wij vast in een Bouw- of Tentboek. We streven altijd naar een veiligheidsniveau op basis van de aangehouden normering, maar formuleren ook gebruiksbeperkingen als constructies niet blijken te voldoen. Ook brengen we in kaart welke veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden.

TÜV-keuring

Tentech heeft goede contacten met meerdere TÜV-instanties in Duitsland. Het adviseren en begeleiden van opdrachtgevers bij het doorlopen van het keuringstraject maakt ook deel uit van onze dienstverlening.

Tentboeken

Voor de Nederlandse markt legt Tentech zich toe op het vervaardigen van tentboeken, ook wel bouwboek of Baubuch genoemd. Het Tentboek bevat alle informatie over een tentconstructie die voor gemeentelijke instanties noodzakelijk is om een vergunning te kunnen verlenen en om het veiligheidsplan mee in te vullen. Het Tentboek sluit aan bij de huidig geldende Eurocodes en kan een brug slaan tussen bestaande (verlopen) Duitse, Engelse of Franse tentboeken en de wens van de Nederlandse gemeentelijke instanties.

^