• linkedin
 • instagram
Home - Festivals en evenementen - THE GREENER BAR
sluiten openen
 • THE GREENER BAR
  THE GREENER BAR -

  HEINEKEN

 • THE GREENER BAR
  THE GREENER BAR -

  HEINEKEN

 • THE GREENER BAR
  THE GREENER BAR -

  HEINEKEN

 • THE GREENER BAR
  THE GREENER BAR -

  HEINEKEN

 • THE GREENER BAR
  THE GREENER BAR -

  HEINEKEN

 • THE GREENER BAR
  THE GREENER BAR -

  HEINEKEN

 • THE GREENER BAR
  THE GREENER BAR -

  HEINEKEN

THE GREENER BAR

Voor de Formule E-races heeft Overtreders W de Greener Bar van Heineken ontworpen. De bar is circulair en is op een zo duurzaam mogelijke manier vervaardigd.
De bar heeft een overdekt oppervlak van 100m2. Het paviljoen bestaat uit een houten hoofddraagconstructie (houten kolommen en balken), de 20 ft container en het luchtkussendak van herbruikbaar textiel daarop geplaatst.
Tentech heeft het helemaal geëngineerd en het bouwboek van de bar zo opgesteld, dat deze de hele wereld over kan reizen.

foto’s: Simona Bruno

Specificaties

Klant:
Fiction Factory
Opdrachtgever:
Fiction Factory
Architect:
Overtreders W
Jaartal:
2019
Geleverde diensten:
constructief ontwerp, engineering luchtkussendak en opstellen bouwboek, statische analyse
Materialen:
herbruikbaar textiel
Oppervlak:
100 m2

Festivals en evenementen projecten

Van dance event, productlancering, Floriade tot Volvo Ocean race, de door Tentech ontworpen demontabele paviljoens, tenten en tijdelijke overkappingen kom je tegen op evenementen over de hele wereld. Wij streven naar een geïntegreerd ontwerp van de constructieve en bouwkundige elementen, waarbij het demontabele karakter hand in hand gaat met esthetische kwaliteit.

Assistentie wereldwijd

Reizende constructies moeten onder verschillende condities veilig te gebruiken zijn. Wij zorgen ervoor dat onze opdrachtgever de demontabele tenten en paviljoens waar ook ter wereld kan bouwen. Daarvoor zetten wij onze kennis van internationale normeringen in en begeleiden wij desgewenst opdrachtgevers in hun contacten met de lokale autoriteiten.

Modulaire bouwsystemen

De constructieve onderbouwing en de juiste, veilige bouwwijze van demontabele constructies leggen wij vast in een Bouw- of Tentboek. We streven altijd naar een veiligheidsniveau op basis van de aangehouden normering, maar formuleren ook gebruiksbeperkingen als constructies niet blijken te voldoen. Ook brengen we in kaart welke veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden.

TÜV-keuring

Tentech heeft goede contacten met meerdere TÜV-instanties in Duitsland. Het adviseren en begeleiden van opdrachtgevers bij het doorlopen van het keuringstraject maakt ook deel uit van onze dienstverlening.

Tentboeken

Voor de Nederlandse markt legt Tentech zich toe op het vervaardigen van tentboeken, ook wel bouwboek of Baubuch genoemd. Het Tentboek bevat alle informatie over een tentconstructie die voor gemeentelijke instanties noodzakelijk is om een vergunning te kunnen verlenen en om het veiligheidsplan mee in te vullen. Het Tentboek sluit aan bij de huidig geldende Eurocodes en kan een brug slaan tussen bestaande (verlopen) Duitse, Engelse of Franse tentboeken en de wens van de Nederlandse gemeentelijke instanties.

^